2011-06-15

SANATORIU BALNEOCLIMATERIC PENTRU COPII BUSTENI

Catre: filialele ASCHF-R
In atentia membrilor CD ASCHF-R cat si a Consiliilor Directoare locale


INFORMARE VIZITA BUSTENI

Buna ziua,

Potrivit discutiilor purtate in CD din data de 28.05.2011 , in data de 11.06.2011 o delegatie formata din Ion Tolos presedinte ASCHF-R, Georgeta Lorent membru CD si Ion Lica director executiv s-a deplasat la Busteni la Sanatoriul Balneoclimateric pentru copii.

Intalnirea a constat in discutii cu d-l director al Centrului de recuperare, Nicolae Mijea si vizitarea celor 2 locatii de recuperare:

*      Tratament afectiuni respiratorii
*      Tratament si recuperare neuromotorie

Discutiile s-au axat pe sectia de recuperare neuromotorie si modalitatile de colaborare .

Sectia de recuperare neuromotorie, incepand din anul 2011 s-a dezvoltat , devenind din departament, sectie si acest lucru inseamna:

*      Cresterea numarului de paturi de la 20 la 44 de paturi si 20 insotitori.
*      Un medic sef de sectie – Dr. Luca
*      Un medic specialist
*      O asistenta sefa
*      O echipa de kinetoterapeuti
*      Psihopedagog gradinita din incinta spitalului

Conditii pentru a beneficia de tratament si recuperare:

*      Trimitere de la medicul familie sau medicul specialist
*      Certificat de grad

Persoanele cu handicap grav si accentuat si insotitorii acestora beneficiaza de gratuitate la cazare, masa, tratament pe toata perioada internarii.

Insotitorii persoanelor cu handicap mediu vor suporta cazarea si masa pe perioada internarii.(20 lei/zi cazare si 6.5 lei/zi masa).

Toti copii indiferent de gradul handicapului au gratuitate pe perioada internarii (cazare,masa,tratament).

In ceea ce priveste colaborarea dintre ASCHFR si Sanatoriul Busteni, aceasta se va concretiza prin modul de programare la tratament pentru anul 2012 a membrilor din filialele organizatiei nationale.

Fiecare filiala interesata va transmite la org. nationala cel tarziu pana la sfarsitul lunii august lista cu membrii care doresc sa mearga la recuperare in 2012.

Organizatia nationala va trimite lista centralizata la Busteni in luna septembrie, urmand ca acestia sa ne anunte datele cand membrii nostri sunt programati pentru internare.

Din discutiile purtate, copiii pot avea pana la 4-5 internari/an, programarea fiind facuta de medical coordonator.

In urma vizitei facute, am concluzionat ca sunt conditii bune de cazare si recuperare si merita sa informam si sa recomandam membrilor nostri sa faca recuperare la sanatoriul din Busteni.

De comun acord, am stabilit ca d-l Mijea sa ne trimita un filmulet de prezentare a sanatoriului, pentru a-l posta pe site-ul fiecarei filiale. 
 
In concluzie, va rog sa identificati membrii din filiala dvs. care doresc sa faca recuperare neuromotorie la Busteni, intocmiti o lista cu acestia si o trimiteti la organizatia nationala pana la 31.08.2011.

Pana atunci, va urez tuturor numai de bine.

Ion Lica        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu