2011-07-28

Stimate doamne, stimati domni



Va scriu referitor la proiectul Fundatiei Aquarius intitulat Soundbeam - terapie prin sunet si muzica pentru copii cu nevoi speciale, care introduce in Romania o metoda inedita de terapie.

Spre informare, va atasez cateva materiale:
1. un comunicat de presa
2. un  newsletter elaborat in cadrul proiectului 

De asemenea, puteti vedea cum functioneaza metoda din linkurile de mai jos:

http://www.primatv.ro/stiri-focus/terapie-prin-muzica-1.html
http://www.fundatia-aquarius.ro/ro/news/

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/singular-plural/articol/terapie-sunet


Avem in pregatire si un nou film promotional, care va arata progresele curente ale copiilor si va fi disponibil in luna septembrie.

Ne-am bucura ca acest tip de terapie sa va starneasca interesul, fiindca dorim sa ne extindem serviciile in viitor si cautam parteneri si beneficiari pentru continuarea activitatii.

In acest scop, va rugam sa ne sprijiniti prin promovarea informatiilor despre metoda Soundbeam prin intermediul organizatiilor dvs, catre cei potential interesati.

Daca mai aveti nevoie de informatii suplimentare, va rog sa ne contactati prin email sau telefonic.

Cu speranta ca vom colabora in viitor!

Toate cele bune,

Aurelia Olaru
Fundatia Aquarius
Coordonator proiect
Tel 0722390655
Email: aurelia.olaru@gmail.com, aquarius@clicknet.ro
http://www.fundatia-aquarius.ro

2011-07-12

In atentia presedintilor de filiale cat si a membrilor CD ai ASCHF-R


Buna ziua,

M-am intors din tabara de la munte, unde lucrurile au decurs bine si fara evenimente deosebite. Participantii au plecat multumiti, ceea ce reprezinta o treaba buna.

Totodata, va fac cunoscut ca am cumparat materiale de incontinenta urinara si va rog sa va pregatiti pentru a le ridica. M-as bucura sa cautati cat mai curand solutii de a lua pampersii de la ASCHF-R deoarece mai multe filiale au solicitat urgent procurarea acestora deoarece au nevoie de ele. Incercati sa contactati rude, prieteni, cunostinte care au drum la Bucuresti, pentru a va ajuta sa-i luati si astfel veti scuti un drum pana la Bucuresti.

Nu uitati! ASCHF-R nu deconteaza transportul pentru ridicarea pampersilor.

Pe de alta parte, va rog sa reanalizati listele cu membrii care au solicitat participarea in tabara de la mare din perioada 24-31 august, sa reluati legatura cu ei si daca sunt probleme, va rog sa gasiti alte persoane. In conditiile in care nu gasiti membrii in filiala pe care o reprezentati care sa corespunda criteriilor de participare stabilite, ne informati si vom redistribui locurile altei filiale care are mai multe solicitari.

Atentie! La inceputul lunii august, dupa depunerea legii 34, personalul de executie a ASCHF-R va intra in concediu si sediul organizatiei nationale se va inchide. Membrii CD coordonatori grup de lucru pe diferite activitati, care intentioneaza sa organizeze un grup de lucru pe activitatea/activitatile de care sunt  responsabili, o pot face pana in data de 2-3 august sau dupa 1 septembrie.

Cu ocazia ridicarii pampersilor, filialele care nu au primit buletinul informativ vor lua de la ASCHF-R si buletinul informativ. Tot cu aceasta ocazie, va rog sa identificati membrii din filiala dvs. care au probleme cu fotoliile rulante si alte mijloace ajutatoare pentru a le aduce la Bucuresti si apoi sa le trimitem la atelierul service pentru reparare.

Va rog ca atunci cand veti hotari sa ajungeti la Bucuresti, sa ne anuntati cu o zi inainte.

Astept punctul dvs. de vedere si pana atunci va urez numai de bine.

I.Lica


Mesaj filiale

In atentia filialelor ASCHF-R

Buna ziua,

In vederea pregatirii urmatorului nr. al buletinului informativ, va rog sa ne trimiteti informatii despre activitatile recente ale filialei sau care vor avea loc in viitorul apropiat, pentru a fi publicate in buletin (orice noutate, eveniment, proiect, colaborare etc).

De asemenea, daca aveti filmari de la eveniment, va rog sa ne trimiteti pentru a fi postate pe site-ul ASCHF-R.

D-l Tolos m-a rugat sa va reamintesc in cazul in care aveti probleme, reclamatii din partea membrilor filialei dvs., sa ne faceti cunoscut, pentru a sesiza institutiile abilitate.

O zi frumoasa!

Mihaela Ene

2011-07-10

I AM A HUMAN BEING TOO

Sambata, 9 iulie, am dezbatut pe grupul I AM A HUMAN BEING TOO (http://www.facebook.com/groups/148297915198015?ap=1) o parte dintre capitolele si sectiunile legii 448/2006, iar a doua parte a discutiei va incepe astazi, 10 iulie, la ora 17. Va asteptam sa veniti cu completari asupra a ceea ce s-a discutat sau se va discuta. Este in interesul vostru, in primul rand!

▉ Doamna Director de la DGPPH - Directia Generale Protectia Persoanelor cu Handicap - a insistat foarte mult asupra faptului ca este nevoie de FOARTE MULTE MEMORII, din partea a cat mai multe persoane cu dizabilitati si/sau a apartinatorilor, pentru a putea adapta Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la nevoile reale ele celor vizati.

►TERMENUL LIMITA de trimitere a memoriilor este 31 Iulie 2011.

►In memorii trebuie sa scrieti detaliat problemele cu care va confruntati din cauza dizabilitatii si - eventual - sugestii de rezolvare. Pe grupul facebook "I am a human being too" exista un exemplu de memoriu: http://www.facebook.com/groups/148297915198015?view=doc&id=239830386044767

►Memoriile trebuie sa le trimiteti prin posta (cu confirmare de primire) sau prin email la una dintre adresele:
● registratura@anph.ro
● Calea Victoriei nr. 194, Sector 1, Bucuresti.

►Dupa expedierea memoriului, in cazul in care l-ati trmis prin email sau prin posta fara confirmare de primire, trebuie sa solicitati telefonic (021-2125438 ; 021-2125439) numarul de inregistrare!

▉ Nu stiti inca ce si cum sa cereti? Pana acum, impreuna cu membrii grupului si cu cei care au participat la evenimentul "Problemele persoanelor cu dizabilitati si LEGEA NR. 448/2006" , am identificat urmatoarele sugestii de modificare a Legii 448/2006:
● posibilitatea obtinerii autorizatiei de constructie in regim de urgenta pentru accesibilizarea rapida a locuintei;
● obligativitatea construirii rampei de acces din locuinta privata la spatiul public acolo unde exista persoane cu dizabilitati locomotorii (care au probleme de deplasare), respectiv construirea rampei in scarile de bloc fara a fi necesar acordul vecinilor SI concesionarea terenului necesar construirii rampei (acolo unde iesirea la calea publica se face pe proprietatea statului);
● mentionarea in Legea 448/2006 a obligativitatii respectarii normativului NP 051/2001;
● scutirea de impozit pe locuinta in care locuieste persoana cu handicap si scutirea impozitului pe masina care este folosita in beneficiul persoanei cu handicap INDIFERENT DACA ACEASTA ESTE ADAPTATA SAU NU (pt ca necesitatea adaptarii depinde de ce fel de dizabilitate vorbim);
● pentru ca SI apartinatorii persoanelor cu dizabilitati sa poate accesa credite cu dobanda subventionata (pt. achizitionarea unei masini sau accesibilizarea locuintei);
● pt ca CNAS sa formuleze contractul cadru astfel incat acesta sa respecte dreptul la gratuitatea tratamentului si investigatiilor pentru persoanele cu dizabilitati (mentionarea acestei obligativitati in legea 448/2006);
● posibilitatea de alegere intre mai multe optiuni de transport gratuit - in functie de posibilitatile si dizabilitatea fiecaruia (abonamente, bonuri de combustibil, decontari etc);
● legitimatia de transport acordata persoanelor cu certificat de handicap permanent, sa fie acordata pentru toata durata vietii posesorului acelui certificat si nu an de an;
● dreptul la prioritate in vederea obtinerii unei locuinţe sociale;
● certificatul de handicap permanent sa fie acordat si acelor persoane care sunt diagnosticate sau al caror handicap survine dupa varsta de 18 ani DAR au handicap permanent sau boli genetice cauzatoare de dizabilitati.

Asteptam si alte propuneri - legate de ORICE TIP DE DIZABILITATE!
Va rugam sa diseminati aceasta informatie ca sa poate ajunge la toate persoanele interesate. Este foarte important! Vrem schimbarea? Ni se ofera aceasta sansa, sa profitam de ea! Daca nu ne implicam, nu vom avea dreptul sa ne plangem...